Date: 17 iulie, 2013


Asociația obștească „Certitudine” a oferit un micro-grant de 900 de Euro pentru afacerea de creștere a prepelițelor dezvoltată de Casa comunitară din Hansca. Micro-grantul a fost oferit în cadrul Proiectului „Antreprenoriat Social pentru Tinerii din Mediul Rural”, finanțat de Ambasada Olandei la Kiev.


„În cadrul acestui proiect a fost anunţat un concurs de micro-granturi pentru cinci ONG-uri care desfășoară o activitate de antreprenoriat”, povestește dna Angela Graur, formator A.O. „Certitudine”. „Am decis să oferim un grant anume Casei comunitare din Hansca, pentru că ne-a impresionat dorința persoanelor de a dezvolta o afacere. Am fost în vizită acolo și ne-a motivat entuziasmul Mariei Josu (coordonatoarea micului business, psihopedagog în Casă, n.a.), care a colectat foarte multă informație și vorbea despre prepelițe de parcă le creștea de o viață întreagă. Iar la momentul acela prepelițele încă nu erau cumpărate”, ne mai spune ea.

Maria Josu spune că dna Graur le-a oferit suport și mai înainte. „Dna Angela a fost la noi în vizită, ne-a oferit consultanță la elaborarea planului de afaceri și ne-a dat mai multe sfaturi. De exemplu, ne-a zis că am putea să extindem afacerea, pentru că avem spațiu destul. Din mini-grant am procurat un generator de energie electrică, un umidificator și un frigider pentru păstrarea ouălor. Frigiderul deja l-am instalat și acum o să reușim să păstrăm ouăle proaspete mai mult timp”, adaugă ea.

Cei șase băieți care locuiesc în Casa comunitară din Hansca sunt entuziasmați de prepelițe și participă la îngrijirea lor.

Asociația obștească „Certitudine” este o asociație de tineret din mun. Bălți, care implementează proiecte în domeniul abilitării civice a tinerilor, promovarea sănătății reproductive și proiecte de promovare a antreprenoriatului social pentru tineri.

Afacerea din Casa comunitară Hansca este dezvoltată în cadrul Incubatorului de afaceri mici, implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Winrock Moldova, cu suportul financiar al Open Society Foundations / Mental Health Initiative.

Return to archive