Proiecte de suport pentru persoanele refugiate

Hotline and mobile team support for refugee communities in Moldova

Ianuarie – Decembrie 2024

Finanțatori: Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)

Proiectul își propune să asigure comunităților de refugiați acces echitabil la servicii informaționale și de asistență medicală și să consolideze cunoștințele și abilitățile personalului-cheie și actorilor locali pentru a construi comunități incluzive și protectoare

Proiectul de sprijin de urgență inclusiv pentru persoanele refugiate cu dizabilități și comunitățile gazdă

Iulie 2023 – aprilie 2024

Finanțatori:  Organizația World Vision, Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei (MOFA)

Scopul proiectului este oferirea suportului pentru persoanele refugiate din Ucraina conform necesităților acestora și acordarea de sprijin familiilor care găzduiesc refugiați din mun. Chișinău.

Open Arms, Open Hearts, Emergency response to Ukraine crisis – 3

1 August 2023 – 31 Ianuarie 2024

Finanțatori: CARE prin Fundația SERA Romania, CARE France și FONPC

Scopul proiectului este oferirea suportului imediat pentru persoanelor refugiate din Ucraina conform necesităților acestora și acordarea de sprijin persoanelor vulnerabile locale din R. Moldova.

Open Arms, Open Hearts, Emergency response to Ukraine crisis II

1 aprilie – 31 iulie 2023

Finanțatori: CARE prin Fundația SERA Romania, CARE France și FONPC

Scopul proiectului este oferirea suportului imediat pentru persoanelor refugiate din Ucraina conform necesităților acestora, acordarea de sprijin familiilor care găzduiesc refugiați și grupurilor vulnerabile locale, din regiunile Nord, Centru, Sud și mun. Chișinău.

Emergency Mobile Team South

Decembrie 2022 – August 2023

Finanțatori: Mercy Corps Global

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei echipe mobile în regiunea de Sud, care va activa și în raioanele alăturate, inclusiv în UTA Găgăuzia. Proiectul va contribui la crearea condițiilor de viață decente pentru persoanele refugiate din Ucraina, familiile gazdă locale și grupurile vulnerabile din comunitate pentru acoperirea nevoilor de bază pe termen scurt.

Development of protection mechanisms in urban and rural areas in the Republic of Moldova

Noiembrie 2022 – Aprilie 2023 

Finanțatori: Association for Aid and Relief Japan

Scopul proiectului este oferirea de suport pentru a acoperi nevoile imediate și acordarea asistenței medicale persoanelor refugiate din Ucraina din grupuri vulnerabile, precum și familiilor gazdă cu venituri reduse din Moldova, situate în Regiunea de Nord a țării.

Open Arms, Open Hearts, Emergency response to Ukraine crisis

1 iunie 2022 – 31 mai 2023

Finanțatori: CARE prin Fundația SERA Romania, CARE France și FONPC

Scopul proiectului este oferirea suportului imediat pentru persoanelor refugiate din Ucraina conform necesităților acestora și acordarea de sprijin familiilor care găzduiesc refugiați din trei raioane: Căuşeni, Criuleni şi municipiul Bălţi.

Emergency early childhood development action to support young children at risk or with developmental difficulties affected by Ukraine war. Regional multi-country initiative

Octombrie 2022 – Ianuarie 2024

Finanțatori: EASPD prin fondurile UNICEF

Scopul proiectului este implementarea unor măsuri de urgență în domeniul intervenției timpurii în sprijinul copiilor din grupuri de risc sau cu tulburări de dezvoltare afectați de războiul din Ucraina.

Open Arms, Open Hearts – Emergency response to Ukraine crisis. Echipa mobilă Tudora

Iulie 2022 – Iunie 2023

Finanțatori: Fondation de France

Scopul proiectului este acordarea de suport persoanelor refugiate și familiilor gazdă din comuna Tudora, Ștefan Vodă (aflată aproape de hotarul cu Ucraina), conform necesităților acestora.

Serviciul Echipa mobilă, ce oferă suport refugiaților.
Serviciul de Asistență Telefonică pentru Persoanele cu Dizabilități (SATGPD) (extins pentru persoanele cu dizabilități refugiate din Ucraina).

Martie 2022 – Februarie 2023

Finanțatori: Keystone Human Services, Catholic Relief Services, Swiss Agency for Development and Cooperation, East Europe Foundation prin fondurile Fundației Oak, Mutualité Française, Girona Support – Fundació Tutelar de les Comarques Gironines.

Scopul proiectului este asigurarea activității SATGPD în regim de 24/7 pentru persoanele refugiate cu dizabilități și membrii familiilor lor, persoane în etate, persoane în situații de vulnerabilitate sporită.
SATGPD este complementat de serviciul echipei mobile specializate în acordarea de sprijin imediat persoanelor refugiate din grupul de beneficiari ai proiectului.

„Suport mamelor cu copii refugiate din Ucraina la cortul din Palanca”

Martie 2022 – August 2022

Finanțat: IsraAid – ISRAELI FORUM INTERNATIONAL HUMANITARIAN AID

Scopul proiectului este restabilirea și menținerea rezistenței și bunăstării refugiaților ucraineni care traversează Palanca, oferindu-le articole și echipamente esențiale și primul ajutor psihologic.

Follow us on social media

Learn more about our work and how we are promoting social inclusion.


Facebook


Twitter


YouTube