S-a dat startul celei de-a doua etape a Proiectului „Spălătorii sociale”

S-a dat startul celei de-a doua etape a Proiectului „Spălătorii sociale”

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” anunță despre lansarea celei de-a doua etape, pentru care au fost pre-selectate 24 de organizații ale societății civile. Per total, în cadrul concursului programului de granturi au fost recepționate 61 concepte de proiecte, care au fost analizate minuțios de către Comisia de evaluare.

Organizațiile pre-selectate vor beneficia de suport tehnic din partea implementatorilor proiectului, pentru a-și putea îmbunătăți calitatea propunerilor de proiecte. Astfel, urmează a fi organizate următoarele activități:

  • Vizite de studiu la 3 servicii sociale active;
  • Ateliere în suportul elaborării propunerilor de proiecte, la care vor participa atât OSC-urile pre-selectate, cât și partenerii acestora, reprezentanții autorităților publice locale;
  • Asistență individuală.

 

***

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” este finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de către un consorțiu format din trei organizații ale societății civile: Keystone Moldova, Dorcas Moldova și Neoumanist. Proiectul, în valoare de circa 1 mln euro, va fi implementat în perioada anilor 2023-2026.

În cadrul proiectului, OSC-urile regionale, în parteneriat cu autoritățile publice locale, urmează să creeze și să dezvolte cel puțin 15 servicii sociale în 15 comunități (spălătorie socială, igienă personală și socializare), dedicate persoanelor vulnerabile.

În rezultatul implementării proiectului, cel puțin 1500 de persoane care au nevoie de aceste servicii din cauza situației socio-materiale cu care se confruntă (persoane cu venituri mici, șomeri, pensionari, familii monoparentale, persoane fără adăpost) vor putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispoziție de Spălătoria Socială (spălare, igienizare personală și socializare).

#UEpentruMoldova, #ImpreunăMaiPuternici, #ServiciiSociale, #SpalatoriiSociale, #granturi, #OSC