„Nu ne așteptam să fim întâmpinați așa”

„Nu ne așteptam să fim întâmpinați așa”

mese pentru refugiați

În lunile martie și aprilie, Keystone Moldova a oferit 2 800 de porții de mâncare pentru refugiații cazați în corturile amenajate în apropiere de vama Palanca. Acest lucru a fost posibil datorită suportului financiar al Catholic Relief Services.

Zilnic, pe la vama Palanca, intră în țară sute de refugiați ucraineni. Unii dintre ei decid să rămână o perioadă în corturile amenajate în apropiere de vamă. În acest context, Keystone Moldova a oferit câte trei mese pe zi refugiaților dar și personalului care oferă suport în cadrul orășelului de corturi (angajați MAI, SMURD, ambulanță, pompieri).

mese pentru refugiați

  • „Mulțumim mult! Nu ne-am așteptat să ne întâmpinați așa. Mâncarea e foarte gustoasă!” (refugiat).
  • „Mulți dintre refugiați nu avut parte de o masă decentă de câteva săptămâni. Porțiile de mâncare sunt foarte necesare” (angajat).

adăpost pentru refugiați

În medie, au fost oferite câte 130 de porții de mâncare pe zi. Persoanele responsabile de corturi anunțau numărul de porții dis-de-dimineață și porțiile se preparau în aceeași zi. Datorită serviciului de catering „Good Mama”, refugiații au primit mâncare caldă la timpul stabilit, de trei ori pe zi, zilnic.

Asigurarea refugiaților cu mâncare caldă rămâne în continuare o necesitate. Tot mai multe femei și copiii lor se refugiază din zonele care au fost direct implicate în război. După o călătorie epuizantă, după săptămâni întregi petrecute în subsoluri, o masă caldă și câteva ore de odihnă îi ajută să-și recapete forțele și puterea de a merge mai departe.