Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități

Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități

Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități a fost creat ca un serviciu național de asistență telefonică gratuită pentru a oferi sprijin persoanelor cu dizabilități care necesită protecție, suport  și informare.

În Republica Moldova, Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități  a fost lansat în ianuarie 2017 în cadrul proiectului „Promovarea și monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități mintale din instituțiile rezidențiale cu profil psiho-neurologic”. Acest proiect a fost implementat de Asociația Keystone Moldova în parteneriat cu Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități, Alianța Organizațiilor pentru persoane cu dizabilități din Republica Moldova și finanțat de Uniunea Europeană (perioada aprilie 2016 – aprilie 2019).

Din iunie 2019 Asociația Keystone Moldova administrează și gestionează Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități prin contractare de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități operează cu număr național 080010808, accesibil pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu apel anonim, gratuit și confidențial, de la telefonul fix și mobil.

Serviciul oferă:

  • suport informațional la telefon;
  • consiliere la telefon;
  • colaborare multidisciplinară pentru soluționarea cazurilor de încălcare a drepturilor;
  • identificarea cazurilor suspecte de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități și anunțarea acestora organelor competente și organizațiilor partenere;
  • sesizarea situațiilor de risc pentru viața, securitatea și integritatea persoanei cu dizabilități.
Hotline for Website