Discovery Awards – Moldova

Discovery Awards – Moldova

 – Cunoști din proprie experiență problemele persoanelor cu dizabilități?
 –
Depășești zilnic barierele într-un mod unic?
 –
Te îndemnăm să împărtășești modul prin care depășești barierele din viața de zi cu zi pentru ca și alte persoane să le poată folosi. Participă la concursul Discovery Awards și ai șansa să ajuți alte persoane care se confruntă cu aceleași probleme și ai șansa să câștigi premii de valoare.

Pentru a participa, persoanele cu dizabilități și susținătorii acestora sunt încurajați să filmeze videoclipuri cu telefonul mobil, de maximum două minute, în care să povestească despre problemele cu care s-au confruntat și soluțiile pe care le-au identificat pentru a depăși aceste probleme.

Toate videoclipurile vor fi analizate de către un juriu stabilit de Keystone Moldova în baza următoarelor criterii: actualitatea problemelor, gradul de inovație a soluțiilor și posibilitatea de transfer a experienței acumulate. În rezultatul concursului din Moldova vor fi selectate două videoclipuri care vor participa la competiția Discovery Awards la nivel global. Câștigătorii concursului vor benefica de premii, iar videoclipurile lor vor fi diseminate pe platforme naționale și internaționale. Câștigătorii competiției globale vor participa la conferința Zero Project din Viena, Austria.

Pentru participarea la concurs completează formularul și încarcă clipul video pe acest link: https://forms.gle/j4tfvowb6csG3jrr7

AICI puteți găsi unele sfaturi care vă vor ajuta să realizați filmele.

Termenul limită este 30 septembrie 2023

Atunci când vorbim despre soluții de asistență pentru persoanele cu dizabilități, de multe ori ne gândim la soluții tehnologice avansate. În viața de zi cu zi, persoanele  cu dizabilități pot folosi multe soluții  fără a aplica tehnologiile avansate sau chiar soluții inventate de ei  pentru a depăși barierele și a obține rezultatele scontate. Am observat că, în întreaga lume, persoanele cu dizabilități  și persoanele din rețelele lor de susținere vin în mod regulat cu noi soluții pentru a contribui în diferite moduri la promovarea accesibilității și incluziunii. Abordarea centrată pe soluții în domeniul dizabilității poate  contribui la împuternicirea persoanelor cu dizabilități.

În acest context,  Proiectul Discovery Awards, axat pe ideea organizării unui  concurs de videoclipuri cu soluții de asistență este de o mare importanță și actualitate. Prin acest proiect ne   orientăm spre dezvoltarea unei comunități globale  care să unească peste  1 miliard de persoane cu dizabilități și factorii de decizie  în vederea unei mai bune înțelegeri a valorii soluțiilor în viețile persoanelor cu dizabilități.

Prin intermediul  acestui concurs, Echipa Proiectului Discovery intenționează să colecteze soluții de asistență de la mulți oameni pentru îmbunătățirea calității vieții  persoanelor cu dizabilități și pentru a  contribui  inclusiv la  capacitarea  și împuternicirea acestora. După cum  se spune  că „nevoia  este mama tuturor invențiilor”, abordarea centrată pe soluții,  bazată pe credința că „toți suntem inovatori”,  are drept obiectiv capacitarea și împuternicirea persoanelor cu dizabilități.

Discovery Awards este o platformă internațională care recunoaște soluțiile inovatoare și prezintă istoriile  inovatorilor de la  firul ierbii  din întreaga lume.

Keystone Moldova este partenerul de țară pentru Platforma globală Discovery Awards, care are drept obiectiv de a colecta soluții inovatoare pentru depășirea barierelor din viața de zi cu zi, de la persoanele cu dizabilități și membrii rețelelor de suport ale acestora.

Pentru alte întrebări referitoare la concurs și filmarea videoclipului transmiteți un mesaj pe email: [email protected]