Serviciul Echipa mobilă, ce oferă suport refugiaților. Serviciul de Asistență Telefonică pentru Persoanele cu Dizabilități (SATGPD) (extins pentru persoanele cu dizabilități refugiate din Ucraina).

Serviciul Echipa mobilă, ce oferă suport refugiaților.

Serviciul de Asistență Telefonică pentru Persoanele cu Dizabilități (SATGPD) (extins pentru persoanele cu dizabilități refugiate din Ucraina).

Martie 2022 – Februarie 2023

Finanțatori: Keystone Human Services, Catholic Relief Services, Swiss Agency for Development and Cooperation, East Europe Foundation prin fondurile Fundației Oak, Mutualité Française, Girona Support – Fundació Tutelar de les Comarques Gironines.

Buget: 316.311,00 Euro

Beneficiari: Persoane refugiate cu dizabilități și membrii familiilor acestora, persoane în etate și cele cu boli cronice, familii cu mulți copii.

Scopul proiectului: Asigurarea activității SATGPD în regim de 24/7 pentru persoanele refugiate cu dizabilități și membrii familiilor lor, persoane în etate, persoane în situații de vulnerabilitate sporită.
SATGPD este complementat de serviciul echipei mobile specializate în acordarea de sprijin imediat persoanelor refugiate din grupul de beneficiari ai proiectului.

Activități principale:

  • Prestarea in regim de 24/7 a SATGPD și pentru persoanele refugiate din Ucraina.
  • Oferirea de suport informațional accesibil persoanelor cu diferite tipuri de dizabilitate.
  • Conexiunea persoanelor cu diversele servicii destinate refugiaților.
  • Cartografierea persoanelor cu dizabilități refugiate și identificarea necesităților imediate ale acestora.
  • Oferirea de asistență imediată și sprijin specific în limita resurselor disponibile, prin intermediul echipei mobile specializate.
  • Coordonarea suportului cu parteneri și autorități atât la nivel național cât și regional, referirea cazurilor către alte servicii sociale și organizații.

Tipuri de asistență oferită:

  1. Suport direct – pachete de nutriție, vouchere produse alimentare, pachete de igienă, vouchere pentru haine, articole din textile (plăpumi, perne, cuverturi), identificarea locurilor de cazare, jucării și material educațional pentru copii, electrocasnice speciale.
  2. Asistență medicală – medicamente, examinare medicală de către doctorul Keystone, echipament asistiv, echipament medical, servicii medicale externe, servicii de reabilitare.
viber_image_2022-06-14_19-14-39-665
viber_image_2022-06-16_10-34-38-932
viber_image_2022-08-05_12-26-49-849
viber_image_2022-08-05_15-13-22-836