Suport pentru persoanele refugiate

„Oamenii de aici sunt foarte buni” – istorii ale persoanelor refugiate

„Oamenii de aici sunt foarte buni și amabili, sunt recunoscătoare acestui centru. Mă simt aici aproape ca acasă”.

„Люди здесь очень хорошие”

„Люди здесь очень хорошие, добрые, я благодарна этому центру. Я чувствую себя немножко как дома”.

„Sper că totul va fi chiar mai bine decât a fost”

„Tatiana și-a îmbunătățit starea de sănătate; Alina se bucură alături de copiii ei sănătoși; Gabriela a învățat să facă alegeri cu încredere.”

Intervenție timpurie pentru copiii din grupuri de risc sau cu necesități speciale din Ucraina (scurt)

Scopul proiectului este implementarea unor măsuri de urgență în domeniul intervenției timpurii în sprijinul copiilor din grupuri de risc sau cu tulburări de dezvoltare afectați de războiul din Ucraina.

Intervenție timpurie pentru copiii din grupuri de risc sau cu necesități speciale din Ucraina (lung)

Proiectul „Emergency early childhood development action to support young children at risk or with developmental difficulties affected by Ukraine war” este implementat de Keystone Moldova și susținut financiar de EASPD prin fondurile UNICEF

Echipa Mobilă din sudul țării

Vasile și Zinaida sunt o familie dezinstituționalizată. Trăiesc în satul Cîietu.

Anul acesta, familiei i-au fost oferite brichete pentru sezonul rece, materiale textile și carduri pentru produse alimentare.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi deveni psiholog de război”

„ Nu mi-am imaginat niciodată că voi deveni psiholog de război”, spune Dna Anna, care lucrează din luna februarie cu femeile refugiate în Republica Moldova.

„Ne-a învățat cum să ne adaptăm emoțional aici, cum să ne găsim locul în societate, cum să ne căutăm un loc de muncă…”

Suport pentru refugiați, familii gazdă și persoane vulnerabile din localitate

„Din septembrie până în iulie 2023, acordăm suport pentru 330 de refugiați din zona Centru, 110 familii gazdă, 13 de familii vulnerabile. Acordăm suport sub formă de bunuri: mobilă, electrocasnice, haine.”

Поддержка беженцев, принимающих семей и уязвимых групп людей из населённых пунктах

С сентября по июль мы оказали поддержку 330 беженцам в центральном регионе страны, около 110 принимающим семьям, а также около 130 уязвимым семьям. Мы оказываем поддержку в виде товаров: мебели, бытовой техники, одежды.

„De la începutul războiului din Ucraina, Keystone Moldova a venit în ajutorul familiilor gazdă și persoanelor refugiate în comuna Tudora, r. Ștefan Vodă. Astfel, de aproape un an oferim acestora lucruri de primă necesitate –  paturi, saltele, textile și mobilă esențială, medicamente, electrocasnice, produse alimentare și materiale de încălzire a sobelor.

Suport medical pentru persoanele refugiate

Galina s-a refugiat în țara noastră din Ucraina. Ea avea nevoie de medicamente de calitate pentru reabilitarea post-ictus. Cu suportul financiar al donatorilor noștri, medicul Keystone Moldova a oferit Galinei un tratament complex ce a ameliorat semnificativ starea de sănătate a doamnei.

„Persoanele nevăzătoare sunt oameni puternici” – povestea Alinei din Odesa

Tânăra s-a refugiat în țara noastră împreună cu mama ei în urma războiului din Ucraina. Alina își păstrează optimismul și încrederea în viitor, ea își continuă studiile la specialitatea jurisprudență în regim online și își caută de lucru în Moldova.

Echipa Mobilă pentru refugiați oferă sprijin persoanelor din Ucraina

Medicamentele sunt cel mai solicitat tip de suport pe care îl acordăm persoanelor refugiate cu dizabilități și boli cronice din Ucraina. Zilnic, echipa mobilă Keystone Moldova livrează medicamente esențiale persoanelor refugiate care au nevoie de ele.

„Medicamentele pentru fiul meu sunt foarte scumpe” – istoria Nataliei din Odesa

Medicamente, consultații medicale, pachete igienice de primă necesitate, saltele, produse alimentare, dispozitive medicale…
Sunt doar câteva dintre tipurile de suport pe care echipa mobilă specializată Keystone Moldova le oferă persoanelor refugiate din Ucraina.

„Îmi doresc să revin acasă” – istoria Tatianei

„Keystone Moldova ne-a adus medicamente. De atunci au avut grijă și m-au ajutat și pe mine și pe alți oameni care suferă de diverse boli. Au fost atenți la nevoile noastre…”

Tatiana este o persoană refugiată din Ucraina, care avea nevoie de medicamente.

Suportul acordat de Echipa Mobilă pentru refugiați a Keystone Moldova

Tatiana este o tânără din Odesa care s-a refugiat în țara noastră împreună cu familia ei.

Tânăra își continuă studiile în regim online și lucrează în calitate de chelneriță într-un local din apropierea centrului de plasament temporar în care locuiește.

„Cum putem să vă ajutăm?” – povestea Victoriei

„Susținerea a fost în primul rând din perspectiva factorului uman. Cum putem să vă ajutăm? În al doilea rând ne-au spus că putem să beneficiem de livrare de medicamente”.

Doamna Victoria s-a refugiat din Ucraina, pentru a fi în siguranță. Keystone Moldova i-a acordat suportul de care a avut nevoie.