Ghiduri pentru angajatorii din România și Republica Moldova

eu-logo-ro
moldova-logo-ro

Ghiduri pentru angajatorii din România și Republica Moldova

Keystone Moldova, împreună cu Fundația „Alături de Voi” România, implementează un proiect transfrontalier datorită căruia, tinerii cu dizabilități de pe ambele maluri ale Prutului vor avea un acces mai mare pe piața muncii, prin intermediul dezvoltării de abilități și cunoștințe specifice pentru orientarea profesională a persoanelor cu dizabilități.

Recent, în cadrul proiectului au fost elaborate trei ghiduri tematice:

  • „Managementul resurselor umane”;
  • „Egalitatea de șanse a angajaților la locul de muncă”;
  • „Motivarea angajaților la locul de muncă”.

Materialele sunt destinate angajatorilor, dar și specialiștilor responsabili cu asistarea profesională a persoanelor cu dizabilități, și furnizorilor de servicii de orientare profesională. Ele vor fi distribuite în cadrul sesiunilor de instruire privind ghidarea în carieră a persoanelor cu dizabilități pentru profesioniștii din Republica Moldova și România: personalul serviciilor de ghidare în carieră din sistemul educațional și al ocupării forței de muncă, studenți din învățământul superior, cadre didactice din învățământul general, profesional tehnic, superior, părinți ai persoanelor cu dizabilități.

Din luna septembrie și până la sfârșitul anului, Keystone Moldova și Fundația „Alături de Voi” România vor organiza sesiuni de instruire pentru aproximativ 470 de actori relevanți în domeniul educației și ocupării forței de muncă în furnizarea de servicii de orientare profesională de calitate și incluzive.

Activitățile au avut loc în cadrul Proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru ghidarea în carieră incluzivă” nr. 2SOFT/1.1/145, implementat de Keystone Moldova în parteneriat cu Fundația „Alături de Voi” România,  finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).Proiectul „Parteneriat transfrontalier pentru ghidarea în carieră incluzivă” nr. 2SOFT/1.1/145, este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să accesați http://www.keystonemoldova.md/ro/projects/cross-border-parternship-inclusive-career-guidance.php

keystone-logo
adv-logo