Filantropia și cultura donării în Georgia și Moldova

Filantropia și cultura donării în Georgia și Moldova

Iunie 2021 – Octombrie 2021

Buget:
4. 400 EUR
Finanțatori:
Konrad-Adenauer-Stiftung, Representative Office to Georgia

Scopul proiectului:

de a examina mediile de filantropie din Georgia și Moldova de astăzi în rândul publicului larg și al reprezentanților OSC.

 O cercetare va fi efectuată prin intermediul a două sondaje online: un sondaj adresat populației generale și al doilea sondaj va fi adresat organizațiilor societății civile. 

Datele colectate prin sondaje online în Moldova și Georgia vor fi analizate pe baza unor criterii similare, iar rezultatele și sugestiile despre perspectivele filantropiei civice vor fi produse de echipa internațională. Aceste valoroase concluzii și baze de date vor fi prezentate la conferința internațională online donatorilor, partenerilor, OSC/ONG-urilor și activiștilor civili.

Rezultate așteptate:

  1. Atitudini filantropice studiate și comparate în Georgia și Moldova;
  2. Principalele constrângeri și oportunități identificate și un raport comun publicat;
  3. Lecții învățate, constatări și recomandări formulate și care ar putea fi utilizate la nivel internațional;
  4. Rezultatele studiului ar putea fi transformate în materiale de învățare pentru ONG-urile de nivel local și instruiri ale activiștilor civili, iar ulterior pot fi structurate în module educaționale mai academice;
  5. Donatorii au o imagine mai bună a oportunităților locale de crowdfunding și se concentrează asupra investițiilor internaționale;
  6. O conferință internațională organizată pentru a prezenta rezultatele.