Angajare fotograf

TERMENI DE REFERINŢĂ PENTRU ANGAJAREA UNUI FOTOGRAF

pentru efectuarea serviciului de fotografiere pentru bunurile hand made produse de persoanele cu dizabiliţăţi

INFORMAŢIE GENERALĂ

Keystone Human Services International Moldova Association (KHSIMA) angajează un candidat cu experienţă pentru efectuarea serviciului de fotografiere pentru bunurile hand-made, produse de persoanele cu dizabiliţăţi.

KHSIMA este o organizaţie nonguvernamentală, care are drept obiectiv de a asigura crearea unui mediu de susţinere a persoanelor vulnerabile în vederea sporirii abilităţilor acestora şi valorizării lor ca membri cu drepturi egale ai societăţii. Din anul 2008, KHSIMA în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), cu susţinerea financiară a Open Society Foundations Mental Health Initiatives (OSF/MHI) şi Fundaţia Soros-Moldova (FSM) implementează Programul „Comunitate Incluzivă-Moldova.” Acest Program are drept obiectiv susţinerea reformei sistemului de protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi prin dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială comunitare noi pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asistenţă tehnică acordată MMPSF în dezvoltarea cadrului legal pentru aceste servicii.

Din anul 2014 Keystone Moldova implementează proiectul „Abilitarea Economica a persoanelor cu dezabilități și/sau familiilor lor prin comercializarea genților si poșetelor hand made pentru dame din material reciclabil” din sursele financiare Fundaţiei Est Europene. Conform proiectului Keystone Moldova își propune să încadreze în cîmpul muncii persoanele cu dizabilități și să comercializeze bunurile efectuate de persoanele cu dizabilități intelectuale pe piața de desfacere.

În această ordine de idei persoane cu dizabilități împreună cu persoanele de suport confecționeză bunuri Hand Made din material reciclabil. Produsele elaborate sunt: genți, poșete și torbe pentru dame, felicitări, produse de birou si alte accesorii. Gențile și poșetele sunt elaborate conform unei tehnici împrumutate de la colegii din Turcia. Materia primă utilizată pentru producerea genților și poșetelor este pelicula (tichet) iar torbele sunt efectuate din Vinil (banner, billboard).

Pentru ca produsele hand made sa fie prezentate pe piața Republicii Moldova, Keystone Moldova își propune să angajeze o persoana care va fotografia toate aceste bunuri. Pozele vor fi incluse in catalogul produselor efectuate de persoanele cu dizabilități, pe pagina de socializare www.facebook.com și pe site-ul www.ecovox.md.

Responsabilităţile esenţiale ale candidatului:

Consultantul angajat va lucra în strânsă colaborare cu specialiştii din cadrul proiectului şi va avea următoarele responsabilităţi:

1. efectuarea de sesiuni foto a genților produse din material reciclabil;
2. efectuarea de sesiuni foto la iarmaroace, trening-uri si alte evenimente organizate de Keystone Moldova si/sau alte organizaţii;
3. conlucrarea cu designer-ul pentru conceptul vizual;
4. Transmiterea fotografiilor in formatele JPEG, PSD, TIF;
5. Rezoluția fotografiilor in format mare (printare) și in format mic standard de 1200 x 700 Pixels (rezoluția poate varia in dependență de poză);
6. Transmiterea materialului brut (arhiva);
7. Comunicarea eficientă, în timp şi în mod profesionist, cu grupul de lucru;

Condițiile de angajare:

Pentru participarea la concurs este necesară prezentarea dosarului, care va include:

1. Oferta de preț pentru tipul fotografiilor efectuate (Prețul sa fie indicat in lei MDL):
Fotografie efectuată și prelucrată in studio a produselor împreună cu model (prețul să fie indicat per poză);
Fotografie efectuată si prelucrată a produselor (prețul să fie indicat per poză);
Fotografie efectuată și prelucrată in „Light room” a pozelor reportaj (prețul să fie indicat per poză).
2. Portofoliu:
La depunerea ofertei, fotograful trebuie să prezinte un portofoliu cu cîteva lucrări personale;
3. CV
Dosarul poate fi expediat la adresa [email protected] până în data de 26.03.2015.

Remunerarea consultantului: Se va încheia un contract de prestări servicii. Remunerarea se va efectua conform numărului și tipul pozelor.