„Zumbet pentru solidaritate”

„Vreau să am o locuință proprie, ca să pot duce un trai decent în comunitate” (Sergiu Brudari)

Ieri a avut loc un eveniment deosebit, intitulat „Zumbet pentru solidaritate”, organizat de Mihaela Pîslaru – Ichim în parteneriat cu Keystone Moldova și cu Academia Sportului Anatolii Pervanciuc. Organizarea evenimentului a avut în spate mai multe motivații: familiarizarea cu sportul Zumba, care vine la pachet cu modul sănătos de viață și oferirea unui suport lui Sergiu Brudari – un tânăr cu dizabilități care a crescut într-un mediu instituțional.

Mihaela Pîslaru – Ichim, stabilită în Dublin/Irlanda, activează de mai mulți ani în calitate de instructor Zumba, iar acum a decis să aducă această experiență acasă. „Eram sigură că pasiunea mea pentru Zumba într-o bună zi se va transforma în ceva mult mai mult. Visez de ani buni să revin acasă cu un eveniment care ar semăna și în alții dorința de a fi activi, de a practica Zumba drept ritm de viață și de a da dovadă de implicare”, afirmă Mihaela.

Sergiu este un tânăr care timp de 18 ani a trăit într-un mediu instituțional ce i-a oferit condiții minime de cazare și masă. Foarte curând, Sergiu trebuie să părăsească instituția unde stă și are nevoie de o locuință proprie, ca să poată să ducă un trai decent în comunitate. Din 2016 Sergiu a început să-și adune bani pentru o locuință, iar până în prezent au fost organizate mai multe evenimente care au avut drept scop susținerea lui în cadrul procesului de colectare de fonduri.

Plin de oameni implicați și muzică bună, evenimentul a fost condus de nouă instructori de Zumba naționali și internaționali, care au creat o atmosferă plină de energie. Iar pentru Sergiu „Zumbet pentru solidaritate” a constituit încă un pas spre propria lui casă, întrucât banii adunați de pe urma vânzării biletelor îi vor fi oferiți pentru realizarea visului.