Workshop pentru tinerii din serviciile sociale Locuință Protejată, Plasament familial pentru adulți și Casa Comunitară

Asociația Keystone Human Services International Moldova organizează, în perioada 09.06.2015 – 12.06.2015, în localitatea Holercani, atelierul de lucru pentru tinerii din serviciile Locuință Protejată, Plasament familial pentru adulți și Casa Comunitară. La acest workshop vor participa 44 de persoane, dintre care 29 sunt tineri cu dizabilități, iar 15 sunt persoane de suport și reprezentanți Keystone Moldova.
Agenda atelierului include implicarea tinerilor cu dizabilități în activități prin care vor învăța să soluționeze eventuale conflicte cu care se ciocnesc în viața de zi cu zi. Participanții vor lucra în grup, pentru a consolida abilitățile de lucru în echipă și pentru a realiza cât de important este suportul oferit celuilalt atunci cînd este necesar. Tinerii vor afla ce este comunicarea pozitivă, asertivă cu cei din jur (vecinii, colegii de casă, prietenii etc), bunele maniere, comportamentele pozitive în relațiile cu cei din jur etc.

În cadrul atelierului vor avea loc și activități distractive (bowling, volei, fotbal etc), proiecții de filme și discuții ulterioare, precum și o excursie la complexul Orheiul Vechi.
Tinerii care vor participa la activități au fost dezinstituționalizați dintr-o casă internat și locuiesc în comunități, în case obișnuite. Ei învață în fiecare zi să fie responsabili, mulți dintre ei sunt ajutați să-și găsească un loc de muncă și să-și formeze abilități de comunicare și gestionare a resurselor financiare.
Desfășurarea acestui atelier este foarte importantă pentru acești tineri, pentru că acolo vor învăța lucruri utile pentru a-și pune în valoare capacitățile și talentele fiecăruia dintre ei. Mai mult, revederea prietenilor dragi le aduce zâmbetul pe buze și îi face încrezători și siguri în viitor.