WISE.travel se lansează la Chișinău!

Fundația ”Alături de Voi” România în parteneriat cu Organizația Keystone Moldova, a lansat la Chișinău un produs de antreprenoriat social – aplicatia WISE.travel.

WISE.travel, sub sloganul ”do good travelling!” pune într-o singură platformă online, tot ceea ce ai nevoie pentru a călători la cel mai bun preț și a sprijini în același timp pe cei din jur. WISE.travel oferă mai mult decât o agenție clasică de turism, printr-o platforma online superioară.

 

Orice achiziție ajută o cauză socială, pentru că WISE.travel împarte profitul cu organizația non-profit pe care alegi să o susții, fără costuri suplimentare pentru călător! Pentru orice serviciu achiziționat de fiecare călător, WISE.travel direcționează 50% din comisionul agenției către ONG-ul dorit. Mai mult, împreună cu ONG-urile membre, WISE.travel dezvoltă și promovează activități de antreprenoriat social în care implică turiștii pentru o experiență de neuitat și generare de venituri suplimentare pentru programele sociale, educaționale ale ONG-urilor!

”Plecând de la experiența de peste 10 ani pe care o avem în domeniul antreprenoriatului social și în dezvoltare de programe de cooperare transfrontalieră cu Moldova, am creat un produs inovator în domeniul turismului pe care îl lansăm astăzi și la Chișinău. WISE.travel aduce pe aceiași platformă, persoane care călătoresc în interes personal sau de business, ONG-uri care au nevoie de finanțare și companii care folosesc produse travel inclusiv pentru motivarea suplimentară a angajaților. Platforma nu oferă doar prețuri mici, ci direcționează 50% din comision către ONG-ul dorit și promovează serviciile oferite de întreprinderile sociale din întreaga lume, în care călătorii se pot implica. De exemplu: experiențe de voluntariat, turul orașului alături de voluntari dintr-un ONG local, să servească masa la un restaurant social sau să cumpere suveniruri dintr-o întreprindere socială. WISE.travel promovează un consum responsabil în care achiziția realizată contribuie la generarea de ”mai mult bine” pentru cei din jur!”, a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

Platforma include peste 180.000 de unități de cazare în întreagă lume (majoritatea cu posibilitate de rezervare/anulare gratuită), peste 14.000 activități, vacanțe predefinite cu reduceri de până la 50%, peste 22.000 de autoturisme de închiriat, sugestii de zbor și 1.780 de ONG-uri care dezvoltă comunități locale. Urmează să fie integrate bilete la evenimente sportive și culturale, croaziere și pachete turistice. Înregistrările se pot face pe acest link, https://wise.travel/become-a-member

”Organizația noastră este partener WISE.travel și ne bucurăm că reușim să aducem acest concept și în R. Moldova pentru a crea un mecanism suplimentar de finanțare pentru ONG-uri și a multiplica binele pe care acestea îl fac zi de zi în comunitate. Ca furnizor de servicii sociale, știm cât este de important, să implici comunitatea în ceea ce faci. Acest produs poate fi utilizat de călători, companii și alte ONG-uri, iar 4% din prețul călătoriei să ajungă la noi sau alte ONG-uri din comunitate”, a declarat Ludmila Malcoci, Director Executiv Keystone Moldova.

WISE.travel este dezvoltat și deținut integral de către Fundația ”Alături de Voi” România, autorizată ca întreprindere socială prin decizia 68/2016, licență de turism nr. 7633/16.08.2016 emisă de ANT și asigurare la Omniasig nr. 45531/19.07.2017. Pentru lansarea și comercializarea produsului în R. Moldova, Fundația ADV România are ca partener Organizația Keystone Moldova.

În 16 ani de activitate, ADV România a adus o schimbare în bine în viața a peste 150.000 de copii și tineri din grupuri defavorizate din România, fiind una din cele mai mari întreprinderi sociale din România.

Organizația Keystone Moldova are drept scop de a contribui la incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, inclusiv a persoanelor cu dizabilități. Datorită eforturilor Keystone Moldova, aprox. 300 persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale au fost dezinstituționalizate și li s-a oferit suport pentru a trăi în comunitate, au fost dezvoltate 101 servicii sociale comunitare (care deservesc anual aprox. 4000 de persoane), au fost create 26 de grupuri de Advocacy și Auto-reprezentare care promovează drepturile persoanelor cu dizabilități.

Parteneri media eveniment: Radio Chișinău, Realitatea.md, Canal Regional, Centrul Media pentru Tineri, Centrul de Investigații Jurnalistice, Suntpărinte.md.