Sesiunea a 11 a Conferinței Statelor părți pentru implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Directorul Executiv Keystone Moldova , Prof, dr. hab. Ludmila Malcoci de comun acord cu Președintele Keystone Human Services US Charles Hooker și Genevieve Fitzgibbon, director interim Keystone International US, vor participa la Sesiunea a 11 a Conferinței Statelor părți pentru implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, care va avea loc la New York în perioada 12-14 iunie 2018.

În cadrul acestei Conferințe vor fi organizate mai multe evenimente/sesiuni/workshop-uri care vor pune în valoare inițiativele și practicile positive din diferite țări în vederea implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Keystone Moldova de comun acord cu Keystone Human Services International vor prezenta experiența Moldovei în incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale în cadrul sesiunii “ Cine are un loc la masa, când “Toți” înseamnă doar Unii ?”, care va avea loc vineri, 13 iunie între orele 8.15-9.30. Discuțiile în cadul acestei sesiuni vor fi centrate pe următorul mesaj:

Societățile funcționează cel mai bine atunci când participă toți. Deși țările depun eforturi pentru a pune în aplicare pe deplin angajamentele Convenției, cu toate acestea, persoanele cu dizabilități de dezvoltare / intelectuală și psihosocială continuă să fie marginalizate și adesea nu au „un loc la masă”. – Ce dovezi avem în acest sens? Ce trebuie de întreprins pentru a schimba acest lucru? Ce exemple putem împărtăși privind provocările care există și / sau succesele obținute? Cum arată incluziunea reală?

Mai multe puteți afla pe pagina web a evenimentului

https://www.khs.org/event/cosp11