Premiul pentru leadership profesional „Dr. Joseph Adlestein” i-a fost conferit Directorului Executiv Keystone Moldova

Premiul „Dr. Joseph Adlestein” pentru leadership profesional i-a fost conferit Dnei Ludmila Malcoci, Director Executiv Keystone Moldova, de către Keystone International. Acest premiu este oferit anual unei persoane care a dat dovadă de leadership excelent în suportul persoanelor cu dizabilități. Criteriul în baza căruia este oferit premiul este următorul: „o persoană care, în calitate de profesional, este un reprezentant puternic al persoanelor cu dizabilități, le susține ca să fie valorificate și să devină membri cu drepturi depline ai societății”.

Premiul a fost oferit ieri, 2 noiembrie, în cadrul Ședinței anuale Keystone, în orașul Harissburg, SUA. În discursul dnei, Ludmila Malcoci a menționat: „Acest premiu este recunoașterea susținerii pe care Keystone Moldova, dar și eu personal, o avem din partea Keystone International, în persoana Dlui Charles Hooker și a colegilor săi, pentru a reprezenta și îmbunătăți practicile și politicile privind incluziunea socială în Moldova.
Acest premiu este recunoașterea eforturilor colegilor mei, care au oferit suport pentru peste 2000 de persoane cu dizabilități, ca să fie valorificate și să devină membri participativi ai societății.
Aceste premiu este o dovadă că schimbările pozitive pot fi create chiar și în societățile cu un nivel înalt de segregare și discriminare a persoanelor cu dizabilități, dacă organizațiile societății civile profesionale și cu cunoștință în domeniu lucrează la asta și dacă liderii puternici fac Advocacy pentru și se implică în schimbare”.

Premiul „ Dr. Joseph Adlestein” a fost instituit în 2010, pentru a-i recunoaște contribuția dlui în suportul tuturor persoanelor care se află în serviciul Keystone.