Ion Gojinevschi a fost premiat la Gala RemarcAbilitatea 2017

Ion Gojinevschi este unul din angajații premiați la Gala RemarcAbilitatea 2017, eveniment care are scopul de a promova angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități.

Ion este mândru de faptul că este angajat cu contract de muncă, în calitate de lucrător auxiliar la Azilul pentru persoane în vârstă și cu dizabilități din orașul Călărași. El ajută la menținerea ordinii atât în azil, cât și pe teritoriul acestuia, face ordine în ogradă, îngrijește florile, oferă suportul necesar persoanelor în etate. Din spusele angajatorului, Ion este un angajat foarte responsabil, care merge cu conștiinciozitate la serviciu și căruia îi place mult să muncească.

De fapt, Ion muncește și își adună banii fiindcă are un mare vis – să aibă propria casă și o familie frumoasă.

Ion este o persoană cu dizabilități intelectuale. S-a născut în satul Cioburciu, r. Ștefan Vodă. Până la 5 ani a crescut în familie, iar mai apoi s-a perindat prin diverse instituții rezidențiale. Acum șase ani, cu suportul Keystone Moldova, Ion a ajuns să locuiască acasă la el– în serviciul social Locuință Protejată din Călărași, cu încă alți trei tineri. La cei 41 de ani ai săi, Ion nu poate sta degeaba; întotdeauna își găsește de lucru, ba chiar îi îndeamnă și pe ceilalți tineri din Locuința Protejată să mai facă ceva treabă prin gospodărie.

Gala RemarcAbilitatea 2017 este organizată de către A.O. Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu A.O. Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova; Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD); A.O. Eco-Rezeni; A.O. ”Centrul Media pentru Tineri”; Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu suportul financiar al A.O. Reprezentanța IM Swedish Development Partner, Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale și Protecției Consumatorului din Austria și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).