Invitație la film pentru locuitorii din Călărași

campania_logo_text_jos-1

Vineri, 12 iunie 2015, în incinta Bibliotecii Raionale “ Grigore Vieru” din orașul Călărași, începînd cu ora 14:00, membrii organizației Keystone Moldova în parteneriat cu Grupul de Auto-reprezentanți din Călărași vor desfășura o prezentare de film.

Evenimentul, care face parte din Campania „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”,lansată de Keystone Moldova în aprilie 2015, promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Prin urmare, filmele au drept personaje principale persoane cu dizabilități și pun accentul pe posibilitățile de afirmare ale acestora.

La eveniment vor participa membrii Grupului de Auto-reprezentanți din Călărași împreună cu prietenii, famillile și invitații lor. De asemena, organizatorii evenimentului au elaborat și distribuit afișe prin Călărași, invitând, astfel, toți doritorii să vizioneze filmul.

Prin această activitate organizatorii intenționează să schimbe atitudinea și comportamentul publicului față de persoanele cu dizabilități, și să scoată în evidență faptul că ei sunt membri ai societății cu drepturi egale, sunt persoane care au abilități, însă au nevoie de spijin și susținere în procesul de integrare.

Campania dată se desfășoară în cadrul proiectului „Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă/Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova. Prezentări de filme au mai fost desfășurate în 4 localități, iar pînă la sfîrșitul lui iulie mai sunt preconizate încă în 7 orașe.