Campania “Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!” a vizitat orașele Fălești și Taraclia

Pe 5 și 7 iunie, Keystone Moldova în parteneriat cu Grupurile de Auto-reprezentanți din Fălești și Taraclia, au desfășurat în localitățile respective prezentări de film. Filmele care au abordat subiectul dizabilității și au avut drept personaje principale persoane cu dizabilități.

La evenimente au participat aproximativ 70 de persoane, elevi, tineri și membri ai Echipei Mobile. Cei prezenți la filme au rămas impresionați și au declarat că ar mai vrea să vizioneze asemenea filme.

La sfîrșitul prezentării filmelor, cei prezenți au înțeles că persoanele cu dizabilități au deosebite talente și abilități , au vise și dorințe . Publicul din Fălești a declarat că : „persoanele cu dizabilități trebuie acceptate în societate , ele au dreptul la o viață demnă”, iar cei din Taraclia s-au convins de faptul că pentru vise trebuie să lupți : „Dacă vrei, poți să învingi”.

Prezentările de film au mai avut loc la Ungheni și la Criuleni, cei care au fost prezenți susțin inițiativa propusă de Keystone Moldova și sunt de parere că astfel de evenimente trebuie să se desfășoare și în alte localități ale Moldovei.

Campania “ Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă !” are drept scop schimbarea atitudinii opiniei publice față de persoanele cu dizabilități și susținerea acestora în procesul de integrare socială. Campania a fost lansată în aprilie 2015 în cadrul proiectului : “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă” cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Sociatate Deschisă/Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova. Campania promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin intermediul activităților precum : publicarea istoriilor personale povestite de către persoane cu dizabilități, a fotografiilor însoțite de un text scurt, a poveștilor de succes și a reportajelor foto; prezentarea expoziției de fotografii este realizată după tehnica PhotoVoice de către persoanele cu dizabilități.