Campania „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!” a ajuns și la Ungheni

Astăzi, 29 mai 2015, în cadrul Bibliotecii Raionale „Dimitrie Cantemir” din orașul Ungheni, începînd cu ora 14:00, membrii organizației Keystone Moldova, în parteneriat cu Grupul de Auto-reprezentanți din Ungheni, au pregătit pentru publicul de aici o prezentare de film.

La această activitate au participat 24 de persoane, printre care elevi, tineri și membri ai Echipei Mobile din raion. Actorii principali au fost persoanele cu dizabilități, care au rămas impresionați și mulțumiți de eveniment.

Scopul urmărit de organizatori a fost acela de a sensibiliza opinia publică față de oamenii cu dizabilități și de a-i determina să le ofere ajutor și sprijin, nu să-i evite. Atmosfera în care s-a desfășurat evenimentul a fost familială, prilejuind o frumoasă interacțiune verbală între participanți și organizatori.

La finalul prezentării, fiind întrebați ce impresii și sentimente le-a provocat filmul, publicul a răspuns că „ persoanele cu dizabilități sunt tot oameni și vor ca ceilalți să se comporte bine cu ei”, precum și că „toți oamenii sunt egali”.

Prezentarea de film s-a desfășurat în cadrul Campaniei „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”, lansată de Keystone Moldova, în contextul proiectului „Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă/Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.
Acest proiect promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin întreprinderea mai multor activități, cum ar fi: publicarea istoriilor personale povestite de către persoanele cu dizabilități, a fotografiilor însoțite de un scurt text, a poveștilor de succes și a reportajelor foto; editarea filmelor despre viața în comunitate a persoanelor cu dizabilități; prezentarea expoziției de fotografii realizată după tehnica PhotoVoice de către persoanele cu dizabilități.