Campania „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!” a ajuns la Călărași

Pe data de 12 iunie la Biblioteca publică raională Grigore Vieru din Călărași, la ora 14:00, a avut loc o prezentare de film care are ca subiect principal provocările prin care trec persoanele cu dizabilități din întreaga lume. Acest film a fost selectat și prezentat de către membrii organizației Keystone, în parteneriat cu Grupul de Auto-reprezentanți din Călărași.

La eveniment au participat activ 20 de persoane, printre care și tineri cu dizabilități. Ei au rămas impresionați de subiectul filmului și au declarat ulterior că s-au regăsit în pielea personajelor și le-a plăcut modalitatea demnă de respect prin care acestea au trecut prin momentele grele din viață. Ei au mai spus că vor fi la fel de puternici și vor continua să meargă cu pași hotărâți spre visurile lor.

Obiectivul organizatorilor a fost de a sensibiliza publicul față de persoanele cu dizabilități și să-i convingă să nu-i evite, ci să să le ofere ajutor și sprijin. După prezentarea filmului, în cadrul discuțiilor cu publicul, tinerii cu dizabilități au declarat că dizabilitatea nu este motiv să caute milă, ci să persevereze și să demonstreze că sunt la fel de talentați și capabili ca oricine.

Prezentarea de film s-a desfășurat în cadrul Campaniei „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”. Campania se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o societate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.
Acest proiect are ca obiective informarea publicului despre cine sunt persoanele cu dizabilități, schimbarea atitudinii publicului vis-a-vis de abilitățile persoanelor cu dizabilități și conștientizarea de către public a faptului că persoanele cu dizabilități sunt membri ai societăți și merită respect.

***
Asociația Keystone Human Services International Moldova (Keystone Moldova) a fost fondată în anul 2003 de către organizația Keystone Human Services International din SUA și are drept scop de a contribui la incluziunea socială a grupurilor vulnerabile , inclusiv a persoanelor cu dizabilități.