Angajații a 53 de OSC-uri vor fi mai protejați pe timp de pandemie

Date: 03.09.2020

53 de organizații ale societății civile vor primi materiale de protecție pentru angajații lor, datorită unui grant oferit de Fundația Soros-Moldova. Grantul, în valoare de 20,980.00 USD este oferit Asociației Keystone Moldova pentru realizarea proiectului „Suport pentru procurarea echipamentelor de protecție individuală necesare angajaților organizațiilor societății civile”. Scopul acestui proiect este procurarea materialelor de protecție individuale angajaților organizațiilor societății civile pentru asigurarea accesului persoanelor vulnerabile la serviciile necesare.

În perioada pandemiei, organizațiile societății civile (OSC-uri) sunt tot mai mult solicitate de grupurile vulnerabile pentru a le oferi suport. Multe OSC-uri sunt implicate direct în prestarea serviciilor sociale pentru copii și adulți sau în activități de monitorizare a respectării drepturilor omului în instituții rezidențiale, de sănătate, penitenciare etc., unde sunt expuse unui risc mai mare de îmbolnăvire. În aceste condiții, OSC-urile nu dispun de resurse financiare suplimentare, care să acopere nevoia de materiale de protecție pentru angajați.

Datorită grantului oferit vor fi procurate: dezinfectant pentru mâini, măști medicinale, mănuși și respiratoare. Echipamentul procurat va asigura protecția a circa 733 de persoane angajate.

În lista OSC-uri care vor beneficia de suport din partea Fundației Soros-Moldova sunt incluse 53 OSC-uri, după cum urmează:
• 30 OSC-uri beneficiare de granturi în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, inclusiv Keystone Moldova;
• 10 OSC-uri membre ai Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, care prestează servicii persoanelor cu dizabilități pe perioada de pandemie;
• 12 OSC-uri-uri membre ai Alianței ONG-lor Active în domeniul Protecției Copilului și Familiei, care prestează servicii copiilor și familiilor pe perioada de pandemie;
• 1 OSC (Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova) pentru activități de evaluare și monitorizare a respectării drepturilor omului în instituțiile publice pe timp de pandemie.

Proiectul „Suport pentru procurarea echipamentelor de protecție individuală necesare angajaților organizațiilor societății civile” este finanțat de Fundația Soros-Moldova și implementat de Keystone Moldova.