Date: 4 iulie, 2013


Duminică, 30 iunie, Keystone Moldova a participat, alături de alte organizații neguvernamentale, la Tîrgul ONG-urilor care vor să recruteze voluntari. Acest tîrg a fost organizat cu ocazia celebrării a 20 de ani de activitate a Corpului Păcii în Moldova. În acest context, voluntarii Corpului Păcii au mers pe jos de la nordul la sudul Moldovei. Ei au finisat cursa în Parcul „La Izvor”, unde a avut loc tîrgul și un concert.


2Organizația Keystone Moldova a fost reprezentată la eveniment de Centrul Comunitar „Vis”, din comuna Băcioi, mun. Chișinău, care are deja o experiență de patru ani cu voluntarii de la Corpul Păcii. Pînă în prezent la Centru au activat doi voluntari din Statele Unite, iar acest tîrg le-a oferit posibilitatea colaboratorilor Centrului să mai recruteze o voluntară, care intenționează să-și înceapă activitatea în Băcioi chiar de săptămîna viitoare.

„Voluntarii străini au un impact pozitiv asupra activității Centrului. Ei, prin exemplul lor, le arată tinerilor din Moldova cum ar putea și ei să devină cetățeni activi ai unei comunități, fără a aștepta să fie remunerați financiar, în schimb, fiind remunerați sufletește”, spune Liliana Celcinschi, coordonatorul Centrului „Vis”.

Beneficiarii Centrului și-au adus și ei aportul la eveniment – au participat la concert, etalîndu-și talentele de a cînta la acordeon și vocal. Iar un voluntar din cadrul Centrului a făcut beatboxing - o formă de percuție vocală care implică arta de a imita sunete precum bătaia tobelor și alte instrumente muzicale.

În afară de aceasta, Keystone Moldova a prezentat la tîrg numeroase lucrările confecționate manual de către beneficiari: flori confecționate din pînză sau ață, tablouri din oase de pește și gentuțe confecționate din materiale reciclabile de către persoane cu dizabilități, părinții acestora sau persoanele de suport.

„Acest eveniment este important pentru Centru, deoarece copiii au posibilitatea să-și demonstreze talentele. Prin asta ei devin tot mai încrezuți în sine, în abilitățile pe care și le descoperă. Simt că ceea
ce au creat le este apreciat. Anul acesta am început un atelier de confecționare a portmoneelor din 1materiale reciclabile și au simțit și ei prețul muncii lor, pentru că au posibilitatea să le vîndă”, a declarat Liliana Celcinschi.

Centrul Comunitar „Vis”, din comuna Băcioi a fost creat în 2007 de către Keystone Moldova, cu susținerea Keystone Human Services din SUA, cu scopul de a oferi suport copiilor din familii vulnerabile, inclusiv copiilor cu dizabilităţi din comunitate. Centrul oferă suport psihologic, educaţional şi social copiilor din comunitate.

Return to archive