Date: 1 noiembrie 2013


Tradițional, al patrulea an consecutiv, Fundația Helping Hand Moldova oferă donații pentru persoanele aflate în dificultate din Republica Moldova, inclusiv pentru beneficiarii Keystone Moldova.


Donația de anul acesta include lucruri selectate în dependență de necesitățile individuale ale beneficiarilor: haine, încălțăminte, scaune rulante, scaune pentru duș, mese, instrumente, ustensile de bucătărie, scaune, pături etc. Multe din aceste necesități au fost identificate în urma vizitelor făcute anul trecut de reprezentanții Helping Hand, în frunte cu Henk van Veldhoven, preşedintele Fundaţiei, în familii care au în grijă persoane cu dizabilități și în serviciile sociale pentru persoane cu dizabilități. Și anul acesta, preşedintele Fundaţiei a venit într-o vizită în Moldova, ca să se asigure că ajutoarele vor ajunge cu bine în țară, a revăzut necesitățile beneficiarilor pentru anul viitor și s-a interesat de serviciile existente și cele care urmează să fie create.

Săptămîna acesta deja au fost distribuite o parte din scaunele pentru copii din donație – acestea au fost transmise Grădiniței din s. Verejeni, r. Telenești. Primarul satului, Ștefan Bîrcă, a venit personal să ia donația pentru a o duce la grădiniță: „Aceste 25 de scaune vor fi transmise pentru grupa pregătitoare. Copiii se vor bucura… Anul viitor intenționăm să deschidem încă o grupă pregătitoare”, a menționat dl primar.

Atît grădinița, cît și școala din Verejeni sunt parteneri ai Keystone Moldova în incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități. Astfel, cu suportul Keystone Moldova, în primăvara anului curent, în comunitate a fost deschis un Centru de Resurse pentru Educația Incluzivă, care este frecventat de elevi și de copii de la grădiniță.

Bunurile donate de Helping Hand Moldova au fost distribuite pentru trei instituții educaționale (școli profesionale / auxiliare etc.), două organizații neguvernamentale și circa 200 de beneficiari direcți ai Keystone Moldova.

Donaţiile oferite de Fundația Helping Hand Moldova sînt colectate în Olanda prin diferite metode: evenimente de fund-raising organizate de Fundaţie, donaţii individuale şi de la alte organizaţii şi comunităţi olandeze. E de menționat faptul că printre voluntarii care se ocupă de colectare și sortare sunt foarte multe persoane în etate.

Keystone Moldova contribuie la reformarea sistemului de îngrijire şi protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi în vederea incluziunii sociale a acestora prin intermediul Programului „Comunitate Incluzivă - Moldova”. Programul „Comunitate Incluzivă - Moldova” este implementat în parteneriat cu MMPSF, cu susţinerea financiară a Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă / Iniţiative în Sănătatea Mintală şi a Fundaţiei Soros-Moldova. În prezent, de suportul Keystone Moldova beneficiază 2882 de persoane.

Return to archive