2% for the life in the community - Find out more
2% for the life in the community - Find out more
Servicii de sprijin familial - Acordarea serviciilor de sprijin familial copiilor şi tinerilor cu dizabilități în vederea asigurării reintegrării lor în familii și comunitate
Servicii sociale de Locuinţe protejate
Serviciul Casă Comunitară - Incluziunea copiilor și tinerilor cu dizabilități în comunitate
Asistenţă Parentală Profesionistă - Plasarea copiilor cu dizabilități într-o familie din comunitate
Centre Comunitare - Acordarea serviciilor de sprijin copiilor în dificultate și familiilor lor pentru a duce o viaţă sănătoasă şi activă
 • Story 1
 • Story 2
 • Story 3
 • Story 4
 • Story 5

Cine suntem?

Asociaţia Keystone Moldova susține copiii, tinerii cu dizabilități și familiile acestora, precum și alte persoane aflate în dificultate să depășească situațiile dificile și să ducă o viață activă și plină de sens în comunitățile lor. Fiind o organizaţie non-guvernamentală, Keystone Moldova dezvoltă servicii comunitare de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, promovând dezinstituționalizarea și reintegrarea lor în familii și comunitate.

Detalii

Ce facem?

Keystone Moldova dezvoltă şi prestează servicii comunitare de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, inclusiv: Servicii de Suport Familial, Respiro, Echipă Mobilă, Casă Comunitară, Asistenţă Parentală Profesionistă, Plasament Familial, Locuință Protejată, Centru de Resurse pentru Educația Incluzivă, Servicii de Suport pentru Integrare în Câmpul Muncii etc. Keystone Moldova,de asemenea, participă la elaborarea şi promovarea actelor normative şi legislative în domeniul protecției sociale a persoanelor cu dizabilități pentru a asigura menţinerea serviciilor comunitare de calitate pe viitor.

Detalii

Servicii

Educaţie Incluzivă

„Când l-am vâzut cu atâta dispoziţie şi atâta dorinţă de a merge la şcoală, de atunci nu a mai apărut nici un dubiu că copilul nostru nu ar trebui să meargă la şcoală”,- spune mama lui Iulian.

După ce a stat de mic copil la casa-internat din Orhei, Iulian s-a întors acasă în familia sa şi acum merge la şcoală împreună cu ceilalţi copii. Iniţial mama sa şi profesoara de la şcoală au avut dubii dacă Iulian ar putea să meargă la şcoală, însă acum ele sunt ferm  convinse că familia a luat  o decizie  corectă. „ După  fiecare succes  obținut, ne puneam un scop mai complex, gândindu-ne, „Hai să încercăm, poate el va putea şi asta. Hai poate să încercăm şi asta, şi asta”, - spune mama băiatului. Iulian a continuat să depăşească aşteptările şi s-a dezvoltat mult în clasa incluzivă.

Keystone Moldova tinde să asigure acces egal la educaţie pentru toţi copiii. În acest scop  organizația acordă suport nu doar copiilor cu dizabilități, dar și pedagogilor din școlile incluzive, aceștia beneficiind de  instruiri  în domeniul evaluării necesităților educaționale ale copiilor cu   cerințe educaționale speciale, dezvoltării planurilor educaționale individualizate, evaluării cunoștințelor copiilor cu dizabilități, dezvoltării curriculum-urilor în funcție de nevoile copiilor cu dizabilități etc.  Totodată, Keystone Moldova  sensibilizează membrii comunității  privind  necesitățile persoanelor cu dizabilități, contribuind la formarea unor atitudini pozitive faţă de copiii cu dizabilităţi şi educația incluzivă.

Însăşi mama lui Iulian crede într-un viitor luminos pentru copilul său. „Eu tare mi-aş dori ca el să capete cât mai multe abilităţi, ca pe urmă să poată însuși  o meserie”, spune ea. „Atâta curaj şi optimism am în suflet, încât cred că totul e posibil.”

Citiţi mai multe despre Programul Educaţie Incluzivă.

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Keystone Human Services - International Moldova Association - Advancing the Human Spirit